Tagasi Tühjenda otsing

Art.Terra Amphora Branco v.2016

Piirkond:


Valmistamise
eripära:

Alentejano IG. (v.aedade aluspinnas on kiltkivine).
Viinamarjade korje toimub käsitsi ja seda ainult öötundidel, et marjades säiliks maksimaalsel määral värskust ja happesust. Peale korjet viinamarjad pressitakse koheselt.
Saadud mahl suunatakse koos viinamarjakestadega, savist valmistatud amforatesse, kus metsikute pärmirakkude toel algab kääritusprotsess. Veinivirde kääritus viinamarjamarjakestadel kestab 60 päeva, peale mida v.kestad eemaldatakse ning vein laagerdub savist amforates pärmisettel, täiendavalt veel 3 kuud.
Iseloomustus:

Värvus: kuldkollane, kergelt vaskse alatooniga;
Aroom: intensiivne, suitsune, kus on tunda eukalüpti, kuivatatud viigimarju, ananassi, rohelist teed, tsitruselisi noote, sarapuupähklit, ürte, kerget koorest alatooni;
Maitse: kuiv, puuviljane, puuviljaselt happeline, keskmise kehandi ning kergete marjatanniinidega, esile tungivad maalähedased maitsed, on tunda toorest sarapuupähklit, metsaseeni, rohelist toorest pirni, kergelt suitsust alatooni, mineraalsust, kuivatatud puuvilju, eukalüpti, ürte, vürtse, vein on pika järelmaitsega, mida kannavad hea happesus, mineraalsus, ürdisus, erksad marjatanniinid ja rohelise tee nüansid.

Serveerimistemp.:8-10°C
Sobivaim kontekst:Aperitiiviks, erinevad tapased (Iberia), sinepine sealiha hapukapsaga, sushi, sashimi, korea kimchi e. erinevad vürtsikad ning marineeritud köögiviljalisandid serveeritud koos küpsetatud kala-, kana- või veiselihaga, marineeritud metsaseened, kuivatatud puuviljad, juustudest sobivad pastöriseerimata piimast valmistatud keskmise rasvasisaldusega nii lehma-, kitse- kui lambapiimast valmistatud juustud.

Servaali toote number:
Tootegrupp:
Valge vein
Riik/regioon:
Portugal
Pakendi tüüp:
0,75 pudel
Pakendi suurus:
EAN kood:
Alkoholi protsent:
11,5
Tootja:
Casa Agricola Alexandre Relvas

Viide brändi/tootja kodulehele: http://www.herdadesaomiguel.com/

Tähelepanu! Tegemist on alkoholiga. Alkohol võib kahjustada teie tervist!