Servaali Baltics ja Cidrerie de la Brique alustavad koostööd

Servaali Baltikum ja Prantsusmaa ettevõte Cidrerie de la Brique alustavad koostööd Baltimaades ning alates 2016. aasta märtsist saab Servaalist Bouche Brut de Normandie La Brique’i siidri ametlik edasimüüja kõigis Eesti, Läti ja Leedu müügikanalites. La Brique’i siider on toodetud kuulsas Cidrerie de la Brique’is, mis kuulub pika ajalooga Louis Duponti perekonnale. Perekonna maad asuvad kvaliteetsete põllumajandustoodete poolest hästi tuntud Normandia piirkonna Pays d’Auge’i südames. Ettevõte toodab siidreid, pommeau’d ja kalvadost. Juba rohkem kui 25 aastat on Louis Dupont Estate kindlalt järginud parima kvaliteedi rada. Tuginedes esmaklassilistele konjakivalmistamise meetoditele, on Etienne Dupont õppinud, katsetanud ja oma keldrit täiendanud, et jõuda sama elegantsuse ja ilmekuseni nagu parimate veinide puhul. Osa neist meetoditest – näiteks õunte käsitsi sorteerimine ja koostöö önoloogiga – on siidri valmistamisel harvanähtavad. Kuid nagu veini tooraine puhul, on ka siidri jaoks õunte kvaliteet esimene ülioluline tegur. Alles pärast seda saab siidri valmistamisega tuua esile õunte ja nende päritolukoha parimad eelised. Bouche Brut de Normandie La Brique’i siider on valmistatud traditsiooniliste Pays d’Auge’i töötlusviisidega. See tähendab, et vaid Normandias kasvatatud õunad pressitakse külmpressimise meetodil, toodet ei pastöriseerita ning säilitus- ega sünteetilisi lõhna- ja maitseaineid ei kasutata. Siider on täiesti autentne ja maitseb samamoodi nagu 60 aastat tagasi, kui ettevõte asutati. Maitses, mis on täis puuvilju ja värskust, tulevad esile õunte ja tsitrusviljade aroomi peensused. Bouche Brut de Normandie La Brique’i siider on Servaali Baltikumis saadaval 1. märtsist 2016.